NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Buchtičky s vanilkovým krémem
Buchtičky s vanilkovým krémem
Recept Buchtičky s vanilkovým krémem
Foto: Vaření s Tomem

Sladké hlavní jídlo, které mají rádi hlavně děti. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   6.6.2015

Buchtičky s vanilkovým krémem

Sladké hlavní jídlo, které mají rádi hlavně děti. Mňamka!

Suroviny

Na buchtičky:

500 g
hladké mouky
300 ml
mléka
3/4 kostičky
čerstvého droždí
1 lžička
soli
3 lžíce
krupicového cukru
70 g
Hera máslová
2 ks
žloutky
nastrouhaná kůra z jednoho citronu

A ještě:

30 g
másla na vymazání pekáčku a potíraní buchtiček

Na krém:

750 ml
plnotučného mléka
1 bal.
vanilkový pudink Dr. Oetker Originál
3-4 lžíce
krupicového cukru
1 ks
vanilkový lusk, resp. dřeň z něj
3 ks
žloutky
2 lžíce
rumu
1 lžíce
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kdo má, použije pekárnu zvyklým způsobem: Sypké, tekuté, nechat vymíchat a vykynout. Nebo klasicky: Z jedné lžíce vlažného mléka, lžíce cukru (odebranou z celkového množství v rcp) a lžíce hladké mouky umícháme kašičku a necháme vzejít kvásek (cca 15 minut). Do mísy prosijeme mouku, ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, všechny ostatní suroviny taktéž přidáme do mísy a nakonec i kvásek. Vymícháme pružné nelepivé těsto a necháme hodinu kynout. během kynutí alespoň 1x prohněteme.
  2. Vykynuté těsto vyklopíme na podložku, kterou jsme si zlehka poprášili hladkou moukou, a rozdělíme na 4 stejné díly.
  3. Z každého dílu vyválíme hada cca 2 cm širokého. Nakrájíme na stejné časti, utvoříme kuličky a vyskládáme do vymazaného pekáčku. Boky buchtiček taktéž pomašlujeme máslem a pak ještě natřeme shora.
  4. V pekáčku necháme ještě 15 minut kynout. Pečeme v troubě na 200 st cca 15 minut dozlatava.
  5. Odměříme si 500 ml mléka, dáme do něj vyškrábanou dřeň z vanilkového lusku a pomalu zahříváme.
  6. Ve 200 ml mléka rozmícháme pudinkový prášek. Jakmile začne mléko vřít, přidáme pudink, cukr a necháme na mírném plameni vařit cca 3 minuty. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a přidáme do pudinku. NEVAŘÍME! Necháme prohřívat do zhoustnutí těsně pod bodem varu. Nakonec přidáme rum a máslo. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář