Buchtičky se šodó

Moje oblíbené jídlo z dětství. S mamkou jsem připravovala buchtičky vždy s úsměvem a zůstalo mi to i dosud. Teď je mám raději větší, s řidším krémem. Když jsem byla dítě, nejlepší byly ty nejmenší, protože byly více křupavé a tvrdší. Pokud máte rádi dukátové buchtičky a ještě jste nenašli ten správný recept na výborné nadýchané těsto, tak vyzkoušejte tento. Je opravdu ověřený a dobrý. Autor: Adddy

Přidal:, 20.3.2018
Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Dukátové buchtičky
Recept Buchtičky se šodó

Suroviny

300 ghladké mouky
7 lžičekcukru
špetkasoli
menší půlkakostky droždí
dle potřebymléko na zadělání
1 ksvejce
Šodó:
3/4 lmléka
1 bal.vanilkový puding
1 lžičkarumu
6 lžičekcukru

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, droždí a zalijeme teplým mlékem, necháme droždí trochu nabobtnat, pak vypracujeme těsto. Necháme tak 2h vykynout. Pak těsto krájíme na malé kousky a tvarujeme do buchtiček, dáváme na olejem vymazaný pekáček. Upečeme na 150 C do zlatova.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Mléko, cukr nalijeme do pískláku a necháme přivést k varu, vmícháme pudingový prášek rozmíchaný v trošce mléka a vaříme a mícháme do zhoustnutí. Poté přidáme lžičku rumu.
  3. Buchtičky nandáme na talíř a přelijeme šodó. Dobrou chuť :)Tip: Jahodový džem bez chemie