Buchty na páře, posypané kakaem a skořicí

Bohužel přesný recept na pařené buchty nemám, ale věřím, že i bez přesné gramáže zvládne připravit tento sladký oběd každý. Každá mouka je jiná a proto vždy spotřebuji i jiné množství mléka. Autor: Adkas

Přidal:, 23.9.2019
Kategorie: Buchty, Dezerty, Oběd, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Buchty na páře, posypané kakaem a skořicí

Suroviny

polohrubá mouka
sůl
kr. cukr
teplé mléko
droždí

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku prosejeme do misky, přidáme špetku soli a trochu kr. cukru. Ve sklenici ohřejeme trochu mléka, přidáme lžičku cukru a kostku čerstvého droždí. Necháme vzejít kvásek.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Následně kvásek přidáme do misky s moukou a postupně přiléváme ohřáté mléko a zpracováváme hladké nelepivé těsto, které se odděluje od stěn misky a od vařečky.
  3. Když se těsto odděluje, zakryjeme misku utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi hodinu. Těsto rozdělíme na menší kousky, které rozválíme na pomoučené pracovní desce na obdélník, nakrájíme na čtverce (7x7 cm) a naplníme podle chuti.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Zabalíme do kuličky a necháme odstát pár minut na pracovní desce.
  5. Vaříme nad párou asi 8 minut zakryté.Tip: Jahodový džem bez chemie
  6. Na talíři podáváme polité máslem a posypané cukrem, mákem, ořechy, kakaem, grankem, ...

Můj blog: Adkas