Bulgur s tofu a rajčatovou šťávou

Někdy je třeba vařit zdravě. Zdravě znamená i chutně. Já jsem podávala dnes k obědu fantastické tofu s rajčaty, k tomu byl bulgur a ještě jsem dělala i fazolové lusky, které jsem ochutila česnekem. Pro milovníky masa to sice oběd není, ale třeba si přece jednou za čas odpočinout i od toho kuřecího nebo hovězího, či vepřového. Nebojte se zdravých věcí, vždyť zdraví máme jen jedno. Autor: Kaculle

Přidal:, 26.2.2017
Kategorie: Fitness, Hlavní jídla, Zdravé recepty
Bulgur s tofu a rajčatovou šťávou

Suroviny

Bulgur
bulgur
voda
špetka soli
Tofu + šťáva
balenítofu
dle chutikoření
3 ksrajčata
1 stroužekčesnek
dle potřebyvoda

Postup přípravy

  1. Bulgur uvaříme podle návodu. Množství je na vás. Tolik, kolik sníte
    nejprve si na pánvičce osmahneme tofu okořeněné kořením (já použila koření na kuře z lídlu).
  2. Až nám trošku zezlátne přidáme nakrájená rajčata (může jich být víc než 3 ks, ale i míň, záleží pro kolik osob to je) Já vařila pro 2.
  3. Rajčata trošku na pánvi pomačkáme, aby z nich vytekla šťáva. podlijeme troškou vody a dusíme.
  4. Přidáme nastrouhaný česnek, necháme ještě minutku dusit a můžeme podávat.
  5. Kdo chce může si dát i fazolové lusky.