NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Burisonové hrudky (mlska bez pečení)
Burisonové hrudky (mlska bez pečení)
Recept Burisonové hrudky (mlska bez pečení)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tuhle lepkavou dobrůtku jsem letos zařadila mezi vánoční cukrovíčko premiérově a rovnou jsem ji otestovala na nedávné rodinné oslavě. Jen se po nich zaprášilo... :D :D :D Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   13.9.2018

Burisonové hrudky (mlska bez pečení)

Tuhle lepkavou dobrůtku jsem letos zařadila mezi vánoční cukrovíčko premiérově a rovnou jsem ji otestovala na nedávné rodinné oslavě. Jen se po nich zaprášilo... :D :D :D Autor: Danka

30 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
190 g
másla
300 g
krystalu
1 plechovka
Salka (já použila karamelové)
2 sáčky
neslazených burisonů (celkem 140g)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
  1. Ve větším kastrolu rozpustíme za stálého míchání máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat, poté přidáme Salko a vmícháme burisony.
  2. Odstavíme z plotny, důkladně promícháme a necháme mírně prochladnout. Ne moc, aby nám hmota příliš nezatuhla!
  3. Poté malou lžičkou odkrajujeme ze směsi patřičné množství a navlhčenýma rukama tvarujeme malé hrudky.
  4. Ty "sázíme" rovnou do papírových košíčků.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Martin Tůma    ·   7.12.2023   ·   Odpovědět   ·  

Super,opravdu dobré.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář