NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Nepečené cukroví Burisonové nepečené kuličky
Burisonové nepečené kuličky
Recept Burisonové nepečené kuličky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Tradiční nepečené burisonové kuličky s karamelem. Cukr úpalíte na karamel, přidáte máslo a kondenzované mléko a máte hotovo :) Děti to milují :) Nezapomínejte, že pokud dáte cukr upálit na karamel, nemůžete ho míchat. Nechte ho pouze pozvolna rozpustit bez míchání, aby se vám neudělaly hrudky. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   18.1.2018

Burisonové nepečené kuličky

Tradiční nepečené burisonové kuličky s karamelem. Cukr úpalíte na karamel, přidáte máslo a kondenzované mléko a máte hotovo :) Děti to milují :) Nezapomínejte, že pokud dáte cukr upálit na karamel, nemůžete ho míchat. Nechte ho pouze pozvolna rozpustit bez míchání, aby se vám neudělaly hrudky. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
cukru krystal
1 bal.
kondenzované mléko
1/2 bal.
másla
2-3 sáčky
burisonů
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci upálíme cukr na karamel. Střídavě přidáváme na kostičky nakrájené máslo a kondenzované mléko (dáváme pozor, protože to velmi prská, abyste se nepopálili).
  2. Odstavíme tehdy, když máme vše rozpuštěné a máme hotovou kompaktní hmotu, do které přidáme burizony.
  3. Promícháme a tvarujeme kuličky, které ukládáme do papírových košíčků. Tvarujeme ještě za tepla, v košíčcích vychladnou.
  4. Ruce si vždy namočte do studené vody, nebude se vám hmota lepit mezi prsty.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář