Buřtguláš - aneb co dům dal

Pokud se vám nechce do obchodu a přemýšlíte, co připravíte z toho, co najdete v lednici, tak ať se líbí, malá inspirace. Já jsem měla v komoře pár brambor a v chladničce jsem našla točený salám. Řeknu vám, že jsem vymyslela vynikající alternativu klasického guláše. Vyzkoušejte.

Přidal:, 20.5.2019
Kategorie: Guláš, Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Buřtguláš - aneb co dům dal

Suroviny

5 ksbuřtů nebo 150 g točeného salámu
4 ksvětších brambor
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
2 lžícesladké mleté papriky
2 lžícehladké mouky
1 lvody
mletý černý pepř
majoránka
kmín
olej
sůl

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Přidáme pokrájené buřty, opečeme je, zaprášíme moukou a sladkou mletou paprikou a zalijeme horkou vodou.
  3. Přidáme oloupané, nakrájené brambory, osolíme, dochutíme kmínem a česnekem utřeným se solí a vaříme, dokud brambory nezměknou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Nakonec guláš dochutíme majoránkou a případně ho osolíme.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí