NejRecept.cz Polévky Bylinková polévka
Bylinková polévka
Recept Bylinková polévka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Kocmax

Bylinky sbírali už naše babičky, věděli co naše tělo potřebuje, aby mělo dostatek vitamínů, aby bylo odolné vůči různým chorobám. Připravovali pasty, elixíry, polévky, čaje nebo je přidávali do hlavních jídel. Dnes se bylinky začaly znovu využívat v hlavních jídlech. Zdobí talíře, dodají luxusní chuť a samozřejmě dopraví do těla zdraví prospěšné látky. Autor: Kocmax

Kocmax Kocmax    ·   21.5.2017

Bylinková polévka

Bylinky sbírali už naše babičky, věděli co naše tělo potřebuje, aby mělo dostatek vitamínů, aby bylo odolné vůči různým chorobám. Připravovali pasty, elixíry, polévky, čaje nebo je přidávali do hlavních jídel. Dnes se bylinky začaly znovu využívat v hlavních jídlech. Zdobí talíře, dodají luxusní chuť a samozřejmě dopraví do těla zdraví prospěšné látky. Autor: Kocmax

Suroviny
1 hrst
bylinkové směsi (libeček, pažitka, petrželová nať, květy sedmikrásek a pampelišek apod.)
0,5 hrsti
naklíčených sójových bobů nebo mungo fazolí
2 ks
vejce
dle chuti
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Přivedeme do varu 0,5 l vody, osolíme, přidáme libeček (abychom dosáhli výraznější chuti, je potřeba libeček vařit jako první).
  2. Do polévky opatrně rozklepneme vejce tak, aby zůstalo vcelku a vaříme cca 3 minuty.
  3. Přidáme ostatní nasekané bylinky, naklíčené fazole nebo soju, přivedeme těsně k bodu varu, ale už nevaříme.

Můj blog: Vaříme bez tuku

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář