Čalamáda moc dobrá - s okurkou, paprikou, zelím a mrkví

Přidal: Emília Raganová, 11.8.2017
Kategorie: Čalamády, Zavařeniny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Od rána čistíme, krájíme, sterilizujeme, abychom měli přes zimu co konzumovat. Dnes přišla na řadu čalamáda ze zeleniny. Zeleninu jsem měla domácí, kupovat jsem musela pouze suroviny na nálev. Pokud máte rádi zavařeninu k obědu, tak si určitě udělejte zásoby na zimu. U nás doma se to spotřebuje hned ze začátku zimy :) Autor: Milka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Emília Raganová, 11.8.2017
Kategorie: Čalamády, Zavařeniny
SUROVINY
Základ:
2 kgzelí
1 kgokurek
1 kgpapriky
1 kgcibule
0,5 kgmrkve
1 ksfeferonku
Nálev:
3 litryvody
0,8 litruocta
1 bal.DEKO
0,8 litrucukru
- Všechny suroviny smícháme, přidáme posekanou, nebo celou feferonku.
- Připravíme si nálev z 3 litrů vody, 0,8 litru octa, 0,8 litru cukru a 1 DEKA, které provaříme, necháme vařit 5 minut a dáme vychladnout.
- Potom směs dáme do připravených pohárů, netiskneme moc, aby se nám vešel i nálev. Když jsme spotřebovali veškerou zeleninu, dolijeme nálevem ze zelí a uzavřeme láhve. Můžeme sterilizovat. Když začne voda v hrnci vřít, necháme ji bublat 10 minut a vypneme.
- Necháme ve vodě dalších 5 minut a vyjmeme. Obrátíme dnem vzhůru, abychom zjistili, zda některá neprotéká, po 5 minutách obrátíme zpět, přikryjeme a necháme do druhého dne vychladnout. Pak už jen označíme a šup do komory :)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Výborná čalamáda - s uhorkou, paprikou, kapustou a mrkvou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Bardzo dobre pikle - z ogórkami, papryką, kapustą i marchewką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eingemachter Weißkohl-Paprika-Möhren-Salat an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Finom csalamádé uborkából, paprikából, káposztából és répából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU