NejRecept.cz Zavařeniny Čalamády Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.
Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.
Recept Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   28.10.2019

Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.

Čalamáda, kterou máte připravenou za půl hodinu. Stačí vše nakrájet, nastrouhat, promíchat, nechat odležet a naplnit sklenice. Je připravena za studena, bez sterilizace a chutná fantasticky. Dnes připravíte čalamádu, zítra naplníte sklenice a pak už můžete ochutnávat. Čalamády se hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako příloha. Autor: Triniti

35 min
Čas přípravy
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2,5 kg
zelí
1 kg
paprika
1/2 kg
cibule
1/2 kg
mrkev
150 g
kr. cukr
500 ml
ocet
100 ml
olej
1 bal.
deko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a vše spolu pořádně promícháme. Použila jsem červenou papriku, aby měla čalamáda krásnou barvu.
  2. Ve větším hrnci si připravíme nálev. Ocet, olej, cukr a deko promícháme, aby se cukr rozpustil.
  3. Připravený nálev vlijeme do zeleniny a promícháme. Nezapomeňte nálev přelít přes sítko, abyste v čalamádě neměli hořčičné semínka z deka.
  4. Takto připravenou čalamádu necháme stát přes noc a naplníme ji do čistých sklenic. Po vrch dolijeme nálev, který zůstal v misce a pořádně uzavřeme. Odložíme do komory.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář