Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.

Recept Čalamáda připravena za studena, bez sterilizace a s fantastickou chutí.

Přidal: , 28.10.2019

Kategorie: Čalamády, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Čalamáda, kterou máte připravenou za půl hodinu. Stačí vše nakrájet, nastrouhat, promíchat, nechat odležet a naplnit sklenice. Je připravena za studena, bez sterilizace a chutná fantasticky. Dnes připravíte čalamádu, zítra naplníte sklenice a pak už můžete ochutnávat. Čalamády se hodí téměř ke každému hlavnímu jídlu jako příloha. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.10.2019

Kategorie: Čalamády, Zavařeniny

Čas přípravy:

SUROVINY

2,5 kgzelí
1 kgpaprika
1/2 kgcibule
1/2 kgmrkev
150 gkr. cukr
500 mlocet
100 mlolej
1 bal.deko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zelí a mrkev nastrouháme na struhadle, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a vše spolu pořádně promícháme. Použila jsem červenou papriku, aby měla čalamáda krásnou barvu.
  2. Ve větším hrnci si připravíme nálev. Ocet, olej, cukr a deko promícháme, aby se cukr rozpustil.
  3. Připravený nálev vlijeme do zeleniny a promícháme. Nezapomeňte nálev přelít přes sítko, abyste v čalamádě neměli hořčičné semínka z deka.
  4. Takto připravenou čalamádu necháme stát přes noc a naplníme ji do čistých sklenic. Po vrch dolijeme nálev, který zůstal v misce a pořádně uzavřeme. Odložíme do komory.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit