Calzone s kuřecím masem, mozzarellou a pestem

Lahůdka pro toho, kdo má rád bazalku. Kapsa plněná kuřecím masem a mozzarellou spolu s pestem z bazalky. Mňamka!

Přidal:, 2.2.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Hlavní jídla, Chuťovky
Recept Calzone s kuřecím masem, mozzarellou a pestem

Suroviny

Budeme potřebovat:
275 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
175 mlvoda
3 lžíceolivový olej
400 gkuřecí prsa
200 gmozzarella
2-3 lžícebazalkové pesto
1 lžícevegeta

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce), osmažíme kuřecí kostky a necháme vychladnout.
  3. Do misky si prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a promícháme. Přiléváme vodu, 1 lžíci oleje a vypracujeme hladké těsto. Těsto si rozdělíme na 4 stejné části a na pomoučeném vále si vyválíme kruh o průměru cca 20 cm.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  4. Na jednu polovinu kruhu si natřeme pesto, navrstvíme mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky a posypeme vegetou. Nakonec si navrstvíme i kuřecí kostky a druhou polovinou těsta (tu stranu, na kterou jsme nevrstvili nic) přeložíme a spoj důkladně uzavřeme (můžeme použít vidličku nebo za pomoci ruky utlačíme).
  5. Takto připravené kapsy uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 215 stupňů cca 20 - 25 minut. Dobrou chuť!Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou

Zdroj: Coolinarika