Calzone s kuřecím masem, mozzarellou a pestem

Lahůdka pro toho, kdo má rád bazalku. Kapsa plněná kuřecím masem a mozzarellou spolu s pestem z bazalky. Mňamka!

Přidal:, 2.2.2015
Kategorie: Kuřecí, Maso, Oběd, Chuťovky
Recept Calzone s kuřecím masem, mozzarellou a pestem

Suroviny

Budeme potřebovat:
275 gpolohrubá mouka
1 bal.prášek do pečiva
1/2 lžičkysůl
175 mlvoda
3 lžíceolivový olej
400 gkuřecí prsa
200 gmozzarella
2-3 lžícebazalkové pesto
1 lžícevegeta

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce), osmažíme kuřecí kostky a necháme vychladnout.
  3. Do misky si prosejeme mouku, přidáme sůl, prášek do pečiva a promícháme. Přiléváme vodu, 1 lžíci oleje a vypracujeme hladké těsto. Těsto si rozdělíme na 4 stejné části a na pomoučeném vále si vyválíme kruh o průměru cca 20 cm.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na jednu polovinu kruhu si natřeme pesto, navrstvíme mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky a posypeme vegetou. Nakonec si navrstvíme i kuřecí kostky a druhou polovinou těsta (tu stranu, na kterou jsme nevrstvili nic) přeložíme a spoj důkladně uzavřeme (můžeme použít vidličku nebo za pomoci ruky utlačíme).
  5. Takto připravené kapsy uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 215 stupňů cca 20 - 25 minut. Dobrou chuť!Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce

Zdroj: Coolinarika