Candát na másle s citrónem a hráškové rizoto

Recept Candát na másle s citrónem a hráškové rizoto
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte rádi ryby? Candát je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb a svou jemnou chutí nejvíce vynikne připravený na jednoduché omáčce s máslem a citrónem. Jako přílohu můžete zvolit svěží hráškové rizoto.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Rizoto:

1 hrnekrýže Arborio
1 kscibule
300 gmrazený hrášek
100 mlbílé víno
1 lvývar
2 lžícemáslo
špetkasůl

Zubáč:

filety candáta
máslo
černý pepř
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku nebo šalotku. Přidáme rýži a krátce orestujeme.
  2. Podlijeme bílým vínem, které necháme jemně odpařit. Potom podlijeme trochou vývaru, který postupně přiléváme během celého vaření.
  3. Za stálého míchání a podlévání vaříme do téměř úplného změknutí rýže. Chvíli před koncem přidáme uvařený rozmixovaný hrášek a část hrášku v celosti. Po dovaření přimícháme a změklé máslo.
  4. Candáta si opečeme na másle kůží dolů. Opékáme velmi krátce, asi jednu minutku. Potom otočíme a krátce dokončíme z druhé strany. Nakonec přidáme máslo a šťávu z citronu. Dochutíme mořskou solí. Podáváme s připraveným rizotem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit