Celerová pomazánka

Ze zahrady domácí celer, domácí nakládané okurky a také domácí jablíčko. Co z těchto surovin? Volba byla hned jasná, vznikla z toho vynikající celerová pomazánka. Já bych ji jedla i bez chleba, vidličkou. S domácím rajčetem a paprikou je nejlepší. Obměňovala jsem už různé druhy sýrů, ale klasický eidam je nejlepší.

Přidal:admin, 9.8.2017
Kategorie: Pomazánky
Celerová pomazánka

Suroviny

100 gvysočina (měkký salám)
100 gmajonézy
120 gceleru
50 gtvrdého sýru
2 ksnakládané okurky
1 ksjablko malé
dle chutsůl, pepř mletý

Postup přípravy

  1. Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablko.
  2. Osolíme, opepříme a vše promícháme.
  3. Jednodušeji to už nejde. Necháme to v lednici minimálně půl hodinu, aby se stihli všechny chutě propojit a můžeme podávat.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí