Celerová pomazánka
Ze zahrady domácí celer, domácí nakládané okurky a také domácí jablíčko. Co z těchto surovin? Volba byla hned jasná, vznikla z toho vynikající celerová pomazánka. Já bych ji jedla i bez chleba, vidličkou. S domácím rajčetem a paprikou je nejlepší. Obměňovala jsem už různé druhy sýrů, ale klasický eidam je nejlepší.
Přidal: NejLucka, 9.8.2017
Kategorie: Pomazánky, Celerová pomazánka
SUROVINY
100 gvysočina (měkký salám)
100 gmajonézy
120 gceleru
50 gtvrdého sýru
2 ksnakládané okurky
1 ksjablko malé
dle chutsůl, pepř mletý
- Do majolky nastrouháme celer, promícháme, přidáme na nudličky nakrájený salám, nastrouhaný sýr, nakrájené okurky a jablko.
- Osolíme, opepříme a vše promícháme.
- Jednodušeji to už nejde. Necháme to v lednici minimálně půl hodinu, aby se stihli všechny chutě propojit a můžeme podávat.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zelerová pomazánka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU