Celozrnné briošky

Recept Celozrnné briošky

Přidal: , 28.5.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Celozrnné briošky posypané cukrem. Autor: Romča

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.5.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 gcelozrnné mouky
100 gsojové hladké mouky
dle potřebypolohrubá mouka na zpracování
1 ksvejce
1 ksžloutek
špetkasoli
1 bal.sušeného droždí nebo 1/2 kostky čerstvého
200 mlmléka
4 lžícemedu
4 lžíceoleje

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Smícháme mouku se solí a přidáme připravený kvásek (droždí, troška cukru a teplého mléka, necháme 5 minut vzejít.)
  2. Pak přidáme ostatní suroviny.
  3. Propracujeme těsto a necháme vykynout asi 1 hodinu, pak tvoříme briošky a potřeme žloutkem , dáme
    do vyhřáté trouby . Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut . Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit