Celozrnné semínkové bulky

Lepší než z obchodu, to vám garantuji. Miluji vůni, která během pečení přeleze až do sousedů. Množství surovin je na 16 kusů, takových menších, takže pokud potřebujete více, klidně si dávku zdvojnásobte. Pokud uděláte větší kousky, tak vám vyjde samozřejmě kousků méně. Křupavé, voňavé, uvnitř měkkoučké jako pavučinka. No prostě úžasné, miluju je. Dělám je docela často ke snídani. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 12.5.2017
Kategorie: Pečivo
Celozrnné semínkové bulky

Suroviny

Těsto:
200 gpšeničné celozrnné mouky
150 gžitné celozrnné mouky
150 gpšeničné chlebové mouky
25 gdroždí
1 lžičkacukru
2 lžičkysoli
1 lžičkadrceného anýzu
1 lžičkadrceného koriandru
2 lžičkycelého kmínu
300 mlmléka
5 lžicoleje
1 lžícesměsi semínek (lněné, konopné, slunečnicové, sezamové...)
Na potření:
1 ksvejce
hruboznná sůl
semínka dle chuti

Postup přípravy

  1. Těsto můžeme zadělat klasickým způsobem nebo v domácí pekárně.
  2. Necháme ho vykynout, po vykynutí propracujeme a rozdělíme na 2 poloviny.
  3. Z každé poloviny nakrajeme 8 kousků, které vytvarujeme do tvaru bulek. Na plech s pečícím papírem (raději dva) pak klademe s rozestupy, aby se nám nespojily.
  4. Pomašlujeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a semínky a necháme ještě 20 minut kynout. Kdo chce, může udělat zářezy.
  5. Pečeme v troubě na 230 st. 5 minut, poté teplotu snížíme na 200 st. a ještě dopékáme cca 10 minut.

Můj blog: Vaření s Tomem