Celozrnné těsto na pizzu

Recept Celozrnné těsto na pizzu

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud chcete žít zdravěji a je pro vás těžké odpustit si pizzu nebo jiné nezdravá jídla, vyzkoušejte použít místo bílé mouky celozrnnou.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.10.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 hrnekhladká mouka
1 hrnekcelozrnná hladká mouka
1 bal.instantní droždí
1/2 lžičkycukr krupice
1 hrnekmléko

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mléko ohřejeme, aby bylo vlažné. Smícháme ho s droždím, cukrem a dvěma lžícemi mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut.
  2. Poté těsto promícháme s oběma druhy mouky. Pokud je těsto příliš husté, přidáme ještě vlažné mléko.
  3. Necháme ho kynout na teplém místě asi 45 minut.
  4. Poté těsto vypracujeme se hladkou moukou, rozválíme a dáme na plech. Necháme 10 minut kynout a poté nazdobíme salámem, kečupem, sýrem – vším co máme na pizze rádi.
  5. Pečeme asi 20-25 minut na 200 °C.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit