Černohorský řízek s bramborovou kaší

Včera jsme měli dukátové buchtičky, dnes jdeme naslano a byl to černohorský řízek. Ten připravíte tak, že maso obalíte v bramborovém těstíčku a vysmažíme na rozpáleném oleji. Na talíři ještě bohatě posypete strouhaným sýrem a je to nebíčko v tlamičce. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše. Autor: Marta M.

Přidal:Marta Mlyn, 22.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Černohorský řízek s bramborovou kaší

Suroviny

Základ:
vepřové karé nebo krkovice
tvrdý sýr na strouhání
Na těstíčko:
brambory
hladká mouka
vajíčka
sůl, pepř
majoránka
česnek

Postup přípravy

  1. Postup na bramborové těstíčko:
    Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a mouku. Dobře promícháme, těstíčko nemá být velmi husté.
  2. Maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Osolíme a opepříme.
  3. Lehce dáme maso do hladké mouky, pak do těstíčka a na rozehřátém oleji z obou stran osmažíme.
  4. Nakonec posypeme nastrouhaný sýrem.