Černohorský řízek s bramborovou kaší

Recept Černohorský řízek s bramborovou kaší

Přidal: , 22.8.2017

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Včera jsme měli dukátové buchtičky, dnes jdeme naslano a byl to černohorský řízek. Ten připravíte tak, že maso obalíte v bramborovém těstíčku a vysmažíme na rozpáleném oleji. Na talíři ještě bohatě posypete strouhaným sýrem a je to nebíčko v tlamičce. K tomu jako příloha klasická bramborová kaše. Autor: Marta M.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.8.2017

Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd

SUROVINY

Základ:

vepřové karé nebo krkovice
tvrdý sýr na strouhání

Na těstíčko:

brambory
hladká mouka
vajíčka
sůl, pepř
majoránka
česnek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Postup na bramborové těstíčko:
    Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vajíčka, sůl, pepř, majoránku a mouku. Dobře promícháme, těstíčko nemá být velmi husté.
  2. Maso nakrájíme na plátky a vyklepeme. Osolíme a opepříme.
  3. Lehce dáme maso do hladké mouky, pak do těstíčka a na rozehřátém oleji z obou stran osmažíme.
  4. Nakonec posypeme nastrouhaný sýrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit