NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Červená velikonoční vejce
Červená velikonoční vejce
Recept Červená velikonoční vejce
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   8.3.2018

Červená velikonoční vejce

Velikonoce je brzy tu, proto neváhejte a sbírejte i vy nové recepty. Zkoušela jsem i barevná vajíčka, samozřejmě nejsem fanouškům potravinářských umělých barev, jsem spíše zastánce barviv přírodních, čili používám na barvení suroviny, jako například mrkev, kurkuma, červená řepa a další. Zkuste, na talíři to zahraje barvami a uvidíte, že i chuťově to bude dobré. Autor: Triniti

Suroviny

Základ:

6 ks
vejce
2-3 PL
majonéza
100 g
sýr v střívku
1 PL
hořčice
sůl a pepř

Nálev:

1 ks
červená řepa
1 lžička
kr. cukr
250 ml
ocet
1 ks
cibule
300 ml
voda
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve si připravíme nálev. Očistíme řepu, cibuli a nakrájíme je na kolečka. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, cukr a nakrájenou řepu a cibuli. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme asi půl hodinu. Hotový nálev přecedíme a necháme vychladnout.
  2. Vajíčka klasickým způsobem uvaříme natvrdo. Vychladlé očistíme a pak je vložíme do nálevu tak, aby byly ponořená. V nálevu je necháme marinovat 30 minut.
  3. Pak vajíčka překrojíme, vyjmeme žloutek, které dáme bokem do misky, přidáme sýr v střívku, majonézu a hořčici. Osolíme a opepříme podle chuti a přendáme do cukrářského sáčku.
  4. Na talíři ozdobíme vajíčka žloutkovou nádivkou a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář