Červená velikonoční vejce

Velikonoce je brzy tu, proto neváhejte a sbírejte i vy nové recepty. Zkoušela jsem i barevná vajíčka, samozřejmě nejsem fanouškům potravinářských umělých barev, jsem spíše zastánce barviv přírodních, čili používám na barvení suroviny, jako například mrkev, kurkuma, červená řepa a další. Zkuste, na talíři to zahraje barvami a uvidíte, že i chuťově to bude dobré. Autor: Triniti

Přidal:, 8.3.2018
Kategorie: Velikonoce, 15 minutovky, Chuťovky
Červená velikonoční vejce

Suroviny

Základ:
6 ksvejce
2-3 PLmajonéza
100 gsýr v střívku
1 PLhořčice
sůl a pepř
Nálev:
1 ksčervená řepa
1 lžičkakr. cukr
250 mlocet
1 kscibule
300 mlvoda
sůl a pepř

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme nálev. Očistíme řepu, cibuli a nakrájíme je na kolečka. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet, cukr a nakrájenou řepu a cibuli. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme asi půl hodinu. Hotový nálev přecedíme a necháme vychladnout.
  2. Vajíčka klasickým způsobem uvaříme natvrdo. Vychladlé očistíme a pak je vložíme do nálevu tak, aby byly ponořená. V nálevu je necháme marinovat 30 minut.
  3. Pak vajíčka překrojíme, vyjmeme žloutek, které dáme bokem do misky, přidáme sýr v střívku, majonézu a hořčici. Osolíme a opepříme podle chuti a přendáme do cukrářského sáčku.
  4. Na talíři ozdobíme vajíčka žloutkovou nádivkou a podáváme.