Česneková vepřová kýta s hořčicí

Recept Česneková vepřová kýta s hořčicí

Přidal: , 26.4.2019

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborný nápad na nedělní oběd. Jednoduché a hlavně velmi chutné jídlo, které dáte do pekáčku a můžete si jak se lidově říká, vyložit nohy. Peče se to vše v jednom pekáči. Jako přílohu jsem podávala zeleninový salát, ale klidně se hodí i vařené či pečené brambory. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.4.2019

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgvepřová kýta
3 PLplnotučná hořčice
1 PLmed
2 PLolej
podle chutisůl, pepř
4 stroužkyčesnek
2 kscibule
voda na podlévání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Už večer v sobotu jsem naložila masíčko. Do stehna jsem udělala zářezy, pořádně natlačila na drobno nakrájený česnek, uložila do dózy a povrch jsem potřela marinádou. Odložila jsem to do chladničky. Ráno masíčko přendáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Po okraji pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. Marináda:
    Hořčici, med, sůl, pepř a olej utřeme do jednotné hmoty, kterou potřeme povrch masa.
  3. Pak masíčko vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zakryté alobalem asi 1,5 hod. na 180 stupňů. Následně alobal stáhneme a dopečeme. Dopékáme podle toho, jak křupavý povrch chceme mít.
  4. Podáváme se salátem nebo bramborami.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit