NejRecept.cz Maso Vepřové maso Česneková vepřová kýta s hořčicí
Česneková vepřová kýta s hořčicí
Recept Česneková vepřová kýta s hořčicí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   26.4.2019

Česneková vepřová kýta s hořčicí

Výborný nápad na nedělní oběd. Jednoduché a hlavně velmi chutné jídlo, které dáte do pekáčku a můžete si jak se lidově říká, vyložit nohy. Peče se to vše v jednom pekáči. Jako přílohu jsem podávala zeleninový salát, ale klidně se hodí i vařené či pečené brambory. Autor: Triniti

25 min
Čas přípravy
120 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřová kýta
3 PL
plnotučná hořčice
1 PL
med
2 PL
olej
podle chuti
sůl, pepř
4 stroužky
česnek
2 ks
cibule
voda na podlévání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Už večer v sobotu jsem naložila masíčko. Do stehna jsem udělala zářezy, pořádně natlačila na drobno nakrájený česnek, uložila do dózy a povrch jsem potřela marinádou. Odložila jsem to do chladničky. Ráno masíčko přendáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Po okraji pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli.
  2. Marináda:
    Hořčici, med, sůl, pepř a olej utřeme do jednotné hmoty, kterou potřeme povrch masa.
  3. Pak masíčko vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zakryté alobalem asi 1,5 hod. na 180 stupňů. Následně alobal stáhneme a dopečeme. Dopékáme podle toho, jak křupavý povrch chceme mít.
  4. Podáváme se salátem nebo bramborami.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
tynka890    ·   23.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Výborný a jednoduchý recept! Doporučuji.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář