Česneková vepřová kýta s hořčicí

Výborný nápad na nedělní oběd. Jednoduché a hlavně velmi chutné jídlo, které dáte do pekáčku a můžete si jak se lidově říká, vyložit nohy. Peče se to vše v jednom pekáči. Jako přílohu jsem podávala zeleninový salát, ale klidně se hodí i vařené či pečené brambory. Autor: Triniti

Přidal:, 26.4.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Česneková vepřová kýta s hořčicí

Suroviny

1 kgvepřová kýta
3 PLplnotučná hořčice
1 PLmed
2 PLolej
podle chutisůl, pepř
4 stroužkyčesnek
2 kscibule
voda na podlévání

Postup přípravy

  1. Už večer v sobotu jsem naložila masíčko. Do stehna jsem udělala zářezy, pořádně natlačila na drobno nakrájený česnek, uložila do dózy a povrch jsem potřela marinádou. Odložila jsem to do chladničky. Ráno masíčko přendáme do pekáče a podlijeme trochou vody. Po okraji pekáče poklademe na kolečka nakrájenou cibuli.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Marináda:
    Hořčici, med, sůl, pepř a olej utřeme do jednotné hmoty, kterou potřeme povrch masa.
  3. Pak masíčko vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme zakryté alobalem asi 1,5 hod. na 180 stupňů. Následně alobal stáhneme a dopečeme. Dopékáme podle toho, jak křupavý povrch chceme mít.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Podáváme se salátem nebo bramborami.