Croissanty jsou velmi populární, plněné čokoládou nebo marmeládou, ale co tak si je připravit na slano? Česnekové jsou naprosto skvělé. Mňam!
Suroviny
Budeme potřebovat:1 hrnekpolohrubá mouka (250 ml)
2 šálkycelozrnná mouka
25 gčerstvé droždí
1 lžičkasůl
400 mlvoda
2 lžícebílý jogurt
2 lžíceolivový olej
2 lžícedýňová semena
2 lžícelněná semínka
3 lžícekukuřičný mouka
3 lžícedestká krupice
6 stroužkyčesnek
1 ksvejce
mléko
petržel
Postup přípravy
- Všechny tekuté suroviny smícháme v misce a přidáváme postupně sypké suroviny. Zpracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu (česnek jsme na hrubo nakrájeli a nakonec jsme přidali i všechny semínka).
- Těsto rozdělíme na polovinu a každou část lehce posypeme moukou. Pomocí válečku si rozválíme kruh a rozřízneme ho na 3-4 trojúhelníky. Srolujeme od širší části k užší a ukládáme na plech, který jsme si vystlali papírem. Necháme 15 minut odstát na teplém místě.
- Připravené croissanty potřeme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu mléka a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 230 stupňů cca 10 minut. Následně teplotu snížíme na 200 stupňů a pečeme do zlata. Dobrou chuť!
Zdroj: Nosalty