NejRecept.cz Sváteční pečení Narozeniny Jednohubky Česnekové prsty, které si po ochutnání hned zamilujete. Rychlostí a jednoduchostí překonají i tu nejlepší pizzu.
Česnekové prsty, které si po ochutnání hned zamilujete. Rychlostí a jednoduchostí překonají i tu nejlepší pizzu.
Recept Česnekové prsty, které si po ochutnání hned zamilujete. Rychlostí a jednoduchostí překonají i tu nejlepší pizzu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   30.4.2023

Česnekové prsty, které si po ochutnání hned zamilujete. Rychlostí a jednoduchostí překonají i tu nejlepší pizzu.

Pokud máte chuť na něco voňavého, křupavého a plného sýru, večer k televizi, k večeři nebo jako pohoštění pro návštěvy, toto je ten recept, který hledáte. S těmito sýrovými štanglemi, nebo chcete-li sýrovými prsty, určitě zabodujete a nezůstane ani kousek.

25 min
Čas přípravy
17 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 g
hladká mouka
1/2 ks
droždí
280 ml
voda
3 lžíce
olivový olej
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
krystalový cukr

K potření:

60 g
rozpuštěné máslo
6 ks
česnek
375 g
mozarrella
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vypracujeme těsto z mouky, droždí, vody, olivového oleje, soli a cukru a necháme vykynout.
  2. Rozdělíme na dvě části, jelikož to je recept na dvě štangle a každou vyválíme do požadovaného tvaru.
  3. Potřeme rozpuštěným máslem s prolisovaným česnekem a posypeme nastrouhanou mozarellou.
  4. Necháme 15min podkynout a pečeme 17 minut na 230st.
  5. Můžeme podávat i s dipem z bílého jogurtu, česneku a vašich oblíbených bylinek (např. medvědí česnek, pažitka a kopr atd.)
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář