Česnekové řízky zapečené v troubě
Řízky připravuji na milión způsobů a tento je jeden z mých oblíbených. Bez smažení, bez klasického trojobalu a s výraznou česnekovou chutí. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kgvepřové maso
3 PLrajčatová omáčka
2 PLzakysaná smetana
2 PLmajonéza
1 PLhořčice
5 stroužkůčesnek
150 gtvrdý sýr
podle chutisůl, pepř
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme. Osolíme a opepříme z každé strany a uložíme na plech.
- V misce smícháme rajčatovou omáčku, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a prolisovaný česnek.
- Touto omáčkou potřeme každý plátek masa, vrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme. Záleží na troubě a na tloušťce nakrájeného masa.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cesnakové rezne zapečené v rúre.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Czosnkowe kotlety zapiekane w piekarniku.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Knoblauch-Schnitzel aus dem Ofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Fokhagymás szelet sütőben.
Co je to rajčatová omáčka?
Co je to rajčatová omáčka?
drcená rajčata, rozmixovaná domácí rajčata, případně základ na pizzu