NejRecept.cz Maso Vepřové maso Česnekové řízky zapečené v troubě
Česnekové řízky zapečené v troubě
Recept Česnekové řízky zapečené v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Řízky připravuji na milión způsobů a tento je jeden z mých oblíbených. Bez smažení, bez klasického trojobalu a s výraznou česnekovou chutí. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   12.6.2020

Česnekové řízky zapečené v troubě

Řízky připravuji na milión způsobů a tento je jeden z mých oblíbených. Bez smažení, bez klasického trojobalu a s výraznou česnekovou chutí. Autor: Triniti

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
vepřové maso
3 PL
rajčatová omáčka
2 PL
zakysaná smetana
2 PL
majonéza
1 PL
hořčice
5 stroužků
česnek
150 g
tvrdý sýr
podle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které jemně naklepeme. Osolíme a opepříme z každé strany a uložíme na plech.
  2. V misce smícháme rajčatovou omáčku, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a prolisovaný česnek.
  3. Touto omáčkou potřeme každý plátek masa, vrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu - sledujeme. Záleží na troubě a na tloušťce nakrájeného masa.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Barria    ·   13.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Co je to rajčatová omáčka?

Barria    ·   13.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

Co je to rajčatová omáčka?

NejLucka NejLucka    ·   17.6.2020   ·   Odpovědět   ·  

drcená rajčata, rozmixovaná domácí rajčata, případně základ na pizzu

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář