Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem

Recept Česnekovo-parmazánové penne s křupavým kuřecím masem

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Kuřecí, Penne, Maso, Těstoviny, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché a super rychlé jídlo. Za 30 minut máte připraveno vše.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Kuřecí, Penne, Maso, Těstoviny, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

4-5 kskuřecí řízky
hladká mouka
vejce
strouhanka
500 gtěstoviny
2 lžícesůl
olivový nebo rostlinný olej
2 stroužkyčesnek
3 lžícehladká mouka
250 mlkuřecí vývar
250 mlmléko
1/4 lžičkybílý pepř
120 gstrouhaný parmazán
jarní cibulka na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si formu na pečení. Kuřecí maso klasicky obalíme v trojobalu (postup opakujeme vícekrát, abychom získali hrubší, křupavější krustu) a položíme ho do formy. Dáme zapéct na 20 minut do trouby).
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme 1 lžíci hladké mouky a krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme kuřecí vývar a mléko, abychom zabránili vytvoření hrudek. Okořeníme podle chuti. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vaříme, dokud hmota nezhoustne. Nakonec přidáme parmazán a spojíme. Uvařené penne přecedíme a přidáme k omáčce. Promícháme.
  3. Zatímco jsme připravovali těstoviny, kuřecí maso se upeklo.  Na talíři ozdobíme jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Zdroj: Eatcakefordinner

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit