Česnekový osúch, který připravíte za 20 minut a máte doma chutné domácí pečivo

Recept Česnekový osúch, který připravíte za 20 minut a máte doma chutné domácí pečivo

Přidal: Mineralka, 27.4.2020

Kategorie: Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastický česnekový osúch, který si zamilujete. U nás doma to je dokonalá náhrada klasického chleba. Mé dívky si to natírají máslem a česnek jim při tom vůbec nepřekáží. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Mineralka, 27.4.2020

Kategorie: Pečivo

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 ghladká mouka
200 mlvlažná voda
20 gčerstvé droždí
1 lžičkakr. cukr
1 lžičkasůl
1 ČLkmín
2 PLolej

Na potření:

2 PLolej
2 PLvoda
4 stroužkyčesnek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejdříve si připravíme kvásek. Ve vlažné vodě rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme odstát, aby vzešel kvásek.
  2. Všechny ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě.
  3. Když těsto zdvojnásobilo svůj objem, vytvoříme placku, kterou přendáme na papírem vyložený plech (já mám speciální podložku na pečení).
  4. Prsty uděláme důlky a celý povrch potřeme česnekem, který jsme protlačili do oleje a vody. Dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi půl hodinu. Po vyjmutí necháme vychladnout a podáváme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit