Čevabčiči s bramborem a zeleninou

Smažené mleté maso zahuštěné strouhankou. Někdo to peče v oleji, někdo v troubě. Já osobně preferuji smažené na oleji. Je to nezdravé, ale velmi chutné a jednou za čas to neuškodí. Autor: Adddy

Přidal:, 26.8.2016
Kategorie: Čevabčiči, Kuřecí, Hovězí, Vepřové, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Čevabčiči s bramborem a zeleninou

Suroviny

1/2 kgmletého masa
2 ksvejce
dle chutisůl, pepř, koření do mletých mas
hrststrouhanky

Postup přípravy

  1. Mleté maso okořeníme a přidáme vejce, je-li hmota moc lepivá, můžeme zahustit trochou strouhanky.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Mokrou rukou vyválíme válečky a osmažíme na oleji.
  3. Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Už jsem to připravovala i z kuřecího masa, jsou sušší, ale i tak chutné. Kdo chce, může mleté maso použít půl na půl - půl vepřového a půl kuřecího, případně polovinu hovězího.