Čevabčiči s vařenými bramborami

Toto jídlo určitě znáte ze školní jídelny, kde ho nikdo neměl rád. Doma si ho však víte připravit i luxusnější, jako tam. K tomu jako příloha vařené brambůrky, posypané čerstvou petrželkou a samozřejmě nesmí chybět ani na kolečka nakrájená syrová cibule. Já dělávám takto, někdo může mít protest, že je to pouze mleté maso vytvarované do požadovaného tvaru. Autor: Naďa I. (rebeka)

Přidal:rebeka, 15.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Čevabčiči s vařenými bramborami

Suroviny

400 gmletého masa (směs hovězího + vepřového)
100 ml12% smetany na vaření
2 lžičkymajoránky
2 stroužkyčesneku
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkachilli
2 lžícekvalitní worchersterské omáčky
1 kscibule
dle chutisůl, čerstvě drcený pepř

Postup přípravy

  1. Maso promícháme se smetanou a necháme přes noc v lednici.
  2. Pak přidáme najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a ostatní ingredience. Pořádně promícháme a tvoříme válečky.
  3. Ty smažíme za častého obracení v rozpáleném tuku (sádlo nebo olej) cca 15 - 20 minut.
  4. Maso by mělo být uvnitř růžové.
  5. Podáváme s hořčicí, tatarskou omáčkou a čerstvě nakrájenou cibulí. Já používám červenou, je méně pikantní než klasická a pokud je i ta pro vás velmi výrazná, použijte šalotku.

Můj blog: Vaření s Tomem