NejRecept.cz Maso Mleté maso Čevabčiči Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát
Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát
Recept Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   3.1.2019

Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát

Pokrmy z mletého masa jsou u nás doma velice oblíbené. A což teprve, když mám možnost nechat si u řezníka pomlít maso na počkání a podle vlastního výběru. To prostě nemá chybu. Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
Maso:
cca 600 g
mletého masa
1 ks
syrová brambora (najemno nastrouhat)
100 g
strouhaného tvrdého sýra
2 ks
vejce
3 stroužky
česneku
2 ks
jarní cibulky (nadrobno)
3 lžíce
strouhanky
1 lžička
ďábelského koření
sůl, pepř
plátky anglické slaniny
Teplý bramborový salát:
cca 1 kg
brambor
dle potřeby
olej
1 ks
cibule
3 ks
sterilované okurky
2 lžičky
plnotučné hořčice
trochu
nálevu z okurek
sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso důkladně promícháme se solí, kořením, česnekem, cibulkou, strouhankou, vejci a sýrem. Hotovou směs necháme v lednici rozležet nejlépe do druhého dne, pak tvoříme vlhkýma rukama podlouhlé šišky, které obalíme v anglické slanině a skládáme do pekáčku.
  2. Jen lehce podlijeme vodou a pečeme zakryté na 180 stupňů asi 15 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy.
  3. Teplý bramborový salát: cca 1 kg brambor uvaříme ve slupce, ihned zchladíme, oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme na kolečku jako na klasický salát .
  4. Na oleji necháme zesklovatět 2 nadrobno pokrájené větší cibule a hned ještě teplé i se zbytkem oleje přidáme k bramborám.
  5. Pak přisypeme ještě asi 3 na kostičky pokrájené sterilované okurky, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice, trochu nálevu z okurek, sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář