Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát

Pokrmy z mletého masa jsou u nás doma velice oblíbené. A což teprve, když mám možnost nechat si u řezníka pomlít maso na počkání a podle vlastního výběru. To prostě nemá chybu. Autor: Danka

Přidal:, 3.1.2019
Kategorie: Čevabčiči, Maso, Mleté maso, Oběd, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Čevabčiči ve slanině a teplý německý bramborový salát

Suroviny

Maso:
cca 600 gmletého masa
1 kssyrová brambora (najemno nastrouhat)
100 gstrouhaného tvrdého sýra
2 ksvejce
3 stroužkyčesneku
2 ksjarní cibulky (nadrobno)
3 lžícestrouhanky
1 lžičkaďábelského koření
sůl, pepř
plátky anglické slaniny
Teplý bramborový salát:
cca 1 kgbrambor
dle potřebyolej
1 kscibule
3 kssterilované okurky
2 lžičkyplnotučné hořčice
trochunálevu z okurek
sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti

Postup přípravy

  1. Maso důkladně promícháme se solí, kořením, česnekem, cibulkou, strouhankou, vejci a sýrem. Hotovou směs necháme v lednici rozležet nejlépe do druhého dne, pak tvoříme vlhkýma rukama podlouhlé šišky, které obalíme v anglické slanině a skládáme do pekáčku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Jen lehce podlijeme vodou a pečeme zakryté na 180 stupňů asi 15 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy.
  3. Teplý bramborový salát: cca 1 kg brambor uvaříme ve slupce, ihned zchladíme, oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme na kolečku jako na klasický salát .Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na oleji necháme zesklovatět 2 nadrobno pokrájené větší cibule a hned ještě teplé i se zbytkem oleje přidáme k bramborám.
  5. Pak přisypeme ještě asi 3 na kostičky pokrájené sterilované okurky, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice, trochu nálevu z okurek, sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce