Cheesecake Margot

Recept Cheesecake Margot
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nebíčko v tlamičce. Cheesecake je u nás doma velmi oblíbený, ať už pečený nebo nepečený. Máme rádi ovocné, vanilkové, čokoládové nebo takové netradiční, s chutí oblíbené tyčinky. Určitě vyzkoušejte. Mám v záloze další, tak postupně budu přidávat. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 gmáslové sušenky
90 gmáslo
1 lžícekakao

Náplň:

250 gmascarpone
200 gzakysaná smetana
250 gjemný tvaroh
1 ksmargot čokoláda
3 kssójový suk čokoláda
25 gkokos
2,5 lžícerum
30 gmoučkový cukr
1 ksvejce

Čokoládová ganache:

80 mlsmetana ke šlehání
150 gčokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V mixéru rozmixujeme sušenky a přidáme kakao, krátce promixujeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Na dno formy dáme pečící papír, pozor pouze na spodek, kraje nemusíme. Sušenky natlačíme do pečící formy o průměru 23 cm a pečeme 10 min na 150 stupňů. Dokud se peče těsto - sušenkový základ, připravíme krém.
  2. Margot rozmixujeme na menší kousky a odložíme na bok. Potom rozmixujeme sójové tyčinky na malé kousky. Krém připravíme tak, že mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, kokos, rum, rozmixované sójové tyčinky a vajíčko rozmixujeme pomocí mixéru.
  3. Na předpečený korpus nasypeme rozmixovanou margot a na to nalijeme krém. Dáme péct na 150-160 stupňů na 50 až 60 min. Sledujeme a začne-li být žlutý z boků, klidně troubu vypneme. Po upečení je dobré nechat cheesecake v troubě, aby se nepřetrhl.
  4. Pokud je cheesecake vychladlý, můžeme na něj dát čokoládovou ganache. Připravíme si ji tak, že v hrnci rozpustíme čokoládu se smetanou. Potom nalijeme na vychladlý koláč.
  5. Dáme do chlaničky na noc.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit