NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Nepečený cheesecake Cheesecake Margot
Cheesecake Margot
Recept Cheesecake Margot
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Nebíčko v tlamičce. Cheesecake je u nás doma velmi oblíbený, ať už pečený nebo nepečený. Máme rádi ovocné, vanilkové, čokoládové nebo takové netradiční, s chutí oblíbené tyčinky. Určitě vyzkoušejte. Mám v záloze další, tak postupně budu přidávat. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   16.3.2022

Cheesecake Margot

Nebíčko v tlamičce. Cheesecake je u nás doma velmi oblíbený, ať už pečený nebo nepečený. Máme rádi ovocné, vanilkové, čokoládové nebo takové netradiční, s chutí oblíbené tyčinky. Určitě vyzkoušejte. Mám v záloze další, tak postupně budu přidávat. Autor: Mineralka

25 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
máslové sušenky
90 g
máslo
1 lžíce
kakao

Náplň:

250 g
mascarpone
200 g
zakysaná smetana
250 g
jemný tvaroh
1 ks
margot čokoláda
3 ks
sójový suk čokoláda
25 g
kokos
2,5 lžíce
rum
30 g
moučkový cukr
1 ks
vejce

Čokoládová ganache:

80 ml
smetana ke šlehání
150 g
čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
  1. V mixéru rozmixujeme sušenky a přidáme kakao, krátce promixujeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Na dno formy dáme pečící papír, pozor pouze na spodek, kraje nemusíme. Sušenky natlačíme do pečící formy o průměru 23 cm a pečeme 10 min na 150 stupňů. Dokud se peče těsto - sušenkový základ, připravíme krém.
  2. Margot rozmixujeme na menší kousky a odložíme na bok. Potom rozmixujeme sójové tyčinky na malé kousky. Krém připravíme tak, že mascarpone, tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, kokos, rum, rozmixované sójové tyčinky a vajíčko rozmixujeme pomocí mixéru.
  3. Na předpečený korpus nasypeme rozmixovanou margot a na to nalijeme krém. Dáme péct na 150-160 stupňů na 50 až 60 min. Sledujeme a začne-li být žlutý z boků, klidně troubu vypneme. Po upečení je dobré nechat cheesecake v troubě, aby se nepřetrhl.
  4. Pokud je cheesecake vychladlý, můžeme na něj dát čokoládovou ganache. Připravíme si ji tak, že v hrnci rozpustíme čokoládu se smetanou. Potom nalijeme na vychladlý koláč.
  5. Dáme do chlaničky na noc.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář