Cheesecake s bílou čokoládou a jahodovým želé

Maminka chtěla něco sladkého a protože vím, že miluje cheesecake, tak jsem se pustila do hledání správného receptu na internetu. Našla jsem je mnoho a řeknu vám, bylo těžké rozhodnout se, který upeču. Tak jsem spojila dva recepty a vznikl tento skvělý, neodolatelný koláček, který sklidil neskutečný úspěch. Chutnalo každému a dokonce si mnozí ptali i recept. Takové odezvy potěší. Určitě vyzkoušejte i vy. Autor: Kvietok

Přidal:, 17.6.2017
Kategorie: Dorty, Moučníky
Cheesecake s bílou čokoládou a jahodovým želé

Suroviny

Základ:
250 gsušenky hobby (klidně i BEBE)
100 grozpuštěné máslo
Bílá vrstva:
500 gjemný tvaroh
200 gmascarpone
150 gzakysaná smetana
2 ksvejce
200 gbílá čokoláda
2 lžícemed
1 lžičkavanilková esence
1 lžícešpaldová hladká mouka
Vrch:
500 mlrozmixované jahody
1 bal.želé
cukr nebo med podle chuti

Postup přípravy

  1. Připravíme se kulatou pečicí formu o průměru 22 cm. Dno vyložíme pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů.
  2. Sušenky rozmixujeme mixérem na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme. Hmotu navrstvíme na dno formy a pěkně uhladíme.
  3. Tvaroh, mascarpone, smetanu, vajíčka, med, vanilku a špaldovou mouku vymícháme do jednotné hmoty a přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu. Tvarohovou nádivku navrstvíme na základ a pěkně uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme 55-60 minut. Pokud se střed bude třást, nevadí - chladnutím ztuhne. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Jahody rozmixujeme. Dřeň přelijeme do hrnce, přidáme želé a přivedeme do varu.
  5. Vaříme 1 minutu a odstavíme. Necháme mírně vychladnout a navrstvíme na tvarohovou náplň.