NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou
Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou
Recept Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Hledala jsem recept na luxusní cheesecake, ale ne čokoládový nebo s jahodami. Chtěla jsem něco exotičtější, ananasové a nakonec jsem použila i mandarinky. Celá horní vrstva je ovocná, dokonale celý koláček osvěží. Někdy cheesecake-y nebyly velmi populární, dnes je to však opakem, jsou hitem, tedy alespoň podle mého názoru jsou docela v oblibě. Vyzkoušejte tento nepříliš přeslazený koláček, který můžete připravit i v létě. Je opravdu velmi osvěžující. Autor: LuckaZubata

luckazubata luckazubata    ·   1.5.2017

Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou

Hledala jsem recept na luxusní cheesecake, ale ne čokoládový nebo s jahodami. Chtěla jsem něco exotičtější, ananasové a nakonec jsem použila i mandarinky. Celá horní vrstva je ovocná, dokonale celý koláček osvěží. Někdy cheesecake-y nebyly velmi populární, dnes je to však opakem, jsou hitem, tedy alespoň podle mého názoru jsou docela v oblibě. Vyzkoušejte tento nepříliš přeslazený koláček, který můžete připravit i v létě. Je opravdu velmi osvěžující. Autor: LuckaZubata

Suroviny

Korpus:

160 g
kakaových sušenek BeBe
100 g
másla

Tvarohový základ:

500 g
polotučného tvarohu
100 ml
smetany
2 ks
vejce
5 lžic
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
lžíce
pudinku

Ovocná želatina:

plechovka ananasu
plechovka mandarinek
želatina v prášku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si vymažeme máslem formu a vysypeme mletými vlašskými ořechy. Sušenky si rozemeleme a spojíme s roztopeným máslem. Tuto směs namačkáme do formy a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
  2. Vajíčka si vyšleháme s cukry do pěny. V druhé míse si vyšleháme smetanu a poté přidáme k vajíčkům. Nakonec zašleháme tvaroh a trochu pudinku.
  3. Tvarohovou směs vylijeme na korpus a vrátíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.
  4. Nakonec si rozmixujeme většinu ananasu a mandarinek, trochu si necháme ještě stranou. V této směsi rozmixovaného oovoce rozmícháme prášek žalatiny a poté v hrnci přivedeme k varu. Mícháme asi 15 sekund a odstavíme. Chvíli mícháme.
  5. Na dort si poklademe zbylé kousky ovoce a po lžících postupně políváme želatinou. Necháme ztuhnout v lednici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář