Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou

Hledala jsem recept na luxusní cheesecake, ale ne čokoládový nebo s jahodami. Chtěla jsem něco exotičtější, ananasové a nakonec jsem použila i mandarinky. Celá horní vrstva je ovocná, dokonale celý koláček osvěží. Někdy cheesecake-y nebyly velmi populární, dnes je to však opakem, jsou hitem, tedy alespoň podle mého názoru jsou docela v oblibě. Vyzkoušejte tento nepříliš přeslazený koláček, který můžete připravit i v létě. Je opravdu velmi osvěžující. Autor: LuckaZubata

Přidal:luckazubata, 1.5.2017
Kategorie: Moučníky, Dorty
Cheesecake s mandarinkovo-ananasovou želatinou

Suroviny

Korpus:
160 gkakaových sušenek BeBe
100 gmásla
Tvarohový základ:
500 gpolotučného tvarohu
100 mlsmetany
2 ksvejce
5 lžicmoučkového cukru
1 bal.vanilkový cukr
lžícepudinku
Ovocná želatina:
plechovka ananasu
plechovka mandarinek
želatina v prášku

Postup přípravy

  1. Nejprve si vymažeme máslem formu a vysypeme mletými vlašskými ořechy. Sušenky si rozemeleme a spojíme s roztopeným máslem. Tuto směs namačkáme do formy a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
  2. Vajíčka si vyšleháme s cukry do pěny. V druhé míse si vyšleháme smetanu a poté přidáme k vajíčkům. Nakonec zašleháme tvaroh a trochu pudinku.
  3. Tvarohovou směs vylijeme na korpus a vrátíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.
  4. Nakonec si rozmixujeme většinu ananasu a mandarinek, trochu si necháme ještě stranou. V této směsi rozmixovaného oovoce rozmícháme prášek žalatiny a poté v hrnci přivedeme k varu. Mícháme asi 15 sekund a odstavíme. Chvíli mícháme.
  5. Na dort si poklademe zbylé kousky ovoce a po lžících postupně políváme želatinou. Necháme ztuhnout v lednici.