Cheesecake se slaným karamelem a preclíky

Recept Cheesecake se slaným karamelem a preclíky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tento koláč je něco pro milovníky sladko-slaných kombinací a karamelu. Cheesecake ve spojení se slaným karamelem, doplněný o preclíky tvoří velmi chutnou kombinaci. Tato příchuť má u mě určitě ano.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Korpus

130 gčokoládové BeBe sušenky
20 gpreclíky
60 gmáslo

Krém

500 gjemný tvaroh
200 gcream cheese/pomazánkové máslo
200 gzakysaná smetana
2 ksvejce
2 lžícehladká mouka
120 gmoučkový cukr
1 polévková lžícevanilková pasta

Poleva – slaný karamel

150 gkrystalový cukr
70 gmáslo
100 mlsmetana ke šlehání
1/2 lžičkysůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Sušenky a preclíky rozmixujeme. Přidáme máslo pokojové teploty a opět promixujeme. Směs vysypeme na dno kulaté formy (průměr 24 cm) vystlané pečícím papírem a rovnoměrně upěchujeme na spodek formy.
  2. Tvaroh, cream cheese a zakysanou smetanu vyšleháme. Po jednom přišleháme vajíčka. Přimícháme mouku, cukr a vanilkovou pastu. Směs vylijeme na sušenkový základ. Dáme péct do trouby vyhřáté na 160 stupňů cca 50 minut.
  3. Při pečení sledujeme okraje, které by měly být dozlatova upečené. Upečený cheesecake se může uprostřed trochu „třást“, ztuhne po vychladnutí. Po dopečení necháme koláč vychladnout alespoň půl hodiny v pootevřené troubě.
  4. Na slaný karamel dáme do hrnce roztát cukr. Průběžně mícháme. Když je rozpuštěn, přidáme máslo a mícháme, dokud není zcela rozpuštěno. Nakonec přidáme smetanu a mícháme. Na závěr přimícháme přibližně 1/2 čajové lžičky soli. Raději méně a ještě dosolíme je-li třeba. Necháme trochu vychladnout.
  5. Ne horký karamel vylijeme na cheesecake, ale ne celou dávku (zbytek odložte do uzavíratelné nádoby do chladničky). Tak aby byl v tenké vrstvě po celém koláči. Takto připravený cheesecake odložíme ztuhnout do chladničky na noc. Nakonec už jen ozdobíme a můžeme podávat.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit