Chilli con carne

Minulý týden jsme byli s rodinkou na nákupy a někde v rychlé obsluze jsem viděla, že podávali chilli con carne. Až se mi sliny sbíhaly, ale prošlo mě to za pár minut a pak doma jsem si na to vzpomněla a musela jsem jít do kuchyně a připravit to. Domácí je přece nejlepší, přidáte co máte rádi a hlavně v takovém poměru jako to nejvíce vyhovuje vám. Bylo to nebíčko v tlamičce, fantazie. Nechte se inspirovat a navarte i vy tento skvělý oběd. Autor: Adddy

Přidal:, 1.3.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Chilli con carne

Suroviny

1 lžíceoleje
1 ksvětší cibule
1 ksčervená paprika
2 stroužkyčesneku
1 lžícechilli
1 lžičkařímského kmínu
0,5 kgmletého masa
1 konzervarajčat
půl lžičkymajoránky
2 lžičkyrajského protlaku
1 konzervafazolí
dle chutisůl, pepř
2 lžícecukru

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na centimetrové kostky, česnek na plátky. Osmažíme cibuli, přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín. Chvíli smažíme, přidáme maso.
  2. Mícháme, aby se rozdělilo na perličky a bylo osmažené.
  3. Podlijeme vývarem, konzervovanými rajčaty. Přidáme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr rajský protlak a promícháme.
  4. Podusíme maso s omáčkou, stáhneme plamen a pomalu dusíme, nakonec přidáme fazole. Krátce povaříme. Chilli con carne má být husté a šťavnaté. Dobrou chuť :)