Chilli con carne

Minulý týden jsme byli s rodinkou na nákupy a někde v rychlé obsluze jsem viděla, že podávali chilli con carne. Až se mi sliny sbíhaly, ale prošlo mě to za pár minut a pak doma jsem si na to vzpomněla a musela jsem jít do kuchyně a připravit to. Domácí je přece nejlepší, přidáte co máte rádi a hlavně v takovém poměru jako to nejvíce vyhovuje vám. Bylo to nebíčko v tlamičce, fantazie. Nechte se inspirovat a navarte i vy tento skvělý oběd. Autor: Adddy

Přidal:, 1.3.2017
Kategorie: Luštěniny, Chilli con carne, Fazole, Maso, Mleté maso, Oběd
Recept Chilli con carne

Suroviny

1 lžíceoleje
1 ksvětší cibule
1 ksčervená paprika
2 stroužkyčesneku
1 lžícechilli
1 lžičkařímského kmínu
0,5 kgmletého masa
1 konzervarajčat
půl lžičkymajoránky
2 lžičkyrajského protlaku
1 konzervafazolí
dle chutisůl, pepř
2 lžícecukru

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na centimetrové kostky, česnek na plátky. Osmažíme cibuli, přidáme česnek, papriku, chilli, sladkou papriku, kmín. Chvíli smažíme, přidáme maso.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Mícháme, aby se rozdělilo na perličky a bylo osmažené.
  3. Podlijeme vývarem, konzervovanými rajčaty. Přidáme majoránku, cukr, sůl a pepř. Na závěr rajský protlak a promícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Podusíme maso s omáčkou, stáhneme plamen a pomalu dusíme, nakonec přidáme fazole. Krátce povaříme. Chilli con carne má být husté a šťavnaté. Dobrou chuť :)