Cibuli a česnek nakrájíme na jemno. Osmažíme je na oleji dosklovita. Poté zaprášíme paprikou. Minutu opékáme.
Poté přidáme mleté maso, které se snažíme od sebe oddělit a rozprostřít hrudky. Okořeníme solí a pepřem.
Přidáme fazole i s nálevem a konzervovaná rajčata. Prohřejeme. Necháme vařit 20 minut.
Mezitím si připravíme knedlíčky: smícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme nastrouhaný sýr, polentu a zalijeme podmáslím. Přidáme nasekanou chilli papričku a zpracujeme v těsto. Necháme odležet po dobu, kdy se vaří maso.
Masovou směs přelijeme do koláčové formy. Lžící ukrajujeme z polentového těsta a knedlíčky rozprostřeme nahoru na masovou směs. Pečeme na 200 °C asi 15-20 minut.