Chlebíček s kandovanými třešněmi

Recept Chlebíček s kandovanými třešněmi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Troška barevného pečení pro dobrou náladu. A samozřejmě nejen pro dobrou náladu, ale i pro potěšení bříška. Pokud máte doma i jiný druh kandovaného ovoce, klidně použijte, nebo i oříšky, rozinky, no cokoliv. Autor: Danka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

180 gzměklého másla
180 gmoučkového cukru
5 ksvajec
2 lžícerumu
100 gkandovaného ovoce (já dala třešně)
50 gkandované pomerančové kůry
80 gpistácií (část z nich nasekat a odložit stranou na dozdobení)
1 sáčekcitronové kůry Finesse od Dr.Oetkera
180 gpolohrubé mouky
špetkasoli
čokopoleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V míse vyšlehat ručním elektrickým šlehačem do pěny máslo s cukrem a žloutky, přidat rum, ovoce, oříšky, citronovou kůru a mouku, střídavě s bílkovým sněhem, ušlehaným se solí.
  2. Vlít do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (já mám velkou, rozměr dna 28x9cm, výška 8cm, upečený sahal asi do 2/3 výšky, takže lze použít na toto množství těsta i o kousek menší formu).
  3. Zakrýt alobalem a péct asi 40 minut na 160 stupňů, poté odkrýt a ještě asi 10-15 minut dopékat, ale je to pouze orientační, řiďte se zkušenostmi se svou troubou.
  4. Hotové nechat ve formě mírně zchladnout, poté vyklopit a vychladlé polít čokopolevou a posypat nahrubo sekanými pistáciemi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit