Chlupaté knedlíky

Kdysi to bylo moje oblíbené jídlo ať nasladko nebo naslano. Pokud nasladko, tak se švestkami nebo jahodami a pokud naslano tak jedině s uzeným a kysaným zelím. Pokud to vařím doma, tak jedině sama pro sebe, protože to nikdo nechce jíst. Ne že by to bylo špatné, ale každý raději kuřecí nebo vepřové s bramborami nebo rýží. No co už, někdy vařím i tři jídla k obědu, aby si každý věděl vybrat :) Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 17.1.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Chlupaté knedlíky

Suroviny

4 ksstřední brambory uvařit ve slupce
4 kssyrové brambory
250 guzeného
hrstškvarků
2 sáčkykysaného zelí
2 ksvejce
dle potřebypolohrubá mouka
dle chutisůl, cukr

Postup přípravy

  1. Zelí uvaříme a trochu přisladíme. Syrové i vařené brambory oloupeme a na jemno nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku.
  2. Dáme vařit osolenou vodu, lžicí z těsta vykrajujeme koule, které chvíli povaříme.
  3. Vedle si v hrnci rozškvaříme pokrájené škvarky, přidáme uzené nakrájené na kostičky a opékáme.
  4. Nakonec přidáme zelí. Přiklopíme a udržujeme teplé, než se nám dovaří knedlíky. Ty pak vmícháme do zelí s masem a škvarkami.