Krémové rizoto patří mezi mé oblíbené pokrmy. V období po svátcích je jako stvořené, protože není příliš těžké a díky zelenině obsahuje velké množství vitamínů. Kromě toho potěší i skvělou chutí a tím, že si jej můžete připravit k obědu i večeři.
Krémové rizoto patří mezi mé oblíbené pokrmy. V období po svátcích je jako stvořené, protože není příliš těžké a díky zelenině obsahuje velké množství vitamínů. Kromě toho potěší i skvělou chutí a tím, že si jej můžete připravit k obědu i večeři.
Hlavní surovinou rizota je mangold, který však můžete klidně zaměnit za špenát. Oba druhy zeleniny mají velmi podobnou chuť i strukturu, proto bude výsledný pokrm chutnat téměř stejně. Následně do rizota můžete přidat i různé suroviny navíc, například kukuřici, maso nebo cokoli podle své chuti.
Před servírováním můžete rizoto posypat trochou sýra nebo nasekanou petrželovou natí. Při dochucování solí si dávejte pozor, abyste to s ní nepřehnali. Přidávejte ji postupně a myslete na to, že i ostatní suroviny, například sýr nebo kuřecí vývar, jsou již slané.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě