Chutné jablkové lívance

Palačinky jsou klasickou sladkou variantou, ale co tak si připravit sladké pokušení na americký způsob? Jablkové lívance, nadýchané a chutné papaníčko. Autor: Lacusin

Recept Chutné jablkové lívance

Suroviny

2 ksvejce
1 bal.vanilkový cukr
2 lžícemoučkový cukr
špetkasůl
1 šálekmouka
1 šálekmléko
2 ksnastrouhané jablko (1 šálek)
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

  1. Bílky si oddělíme od žloutků. V misce si smícháme cukr, vanilkový cukr, žloutky a špetku soli, přidáme mouku a následně přiléváme mléko. Smícháme tak, abychom neměli hrudky.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nastrouhaná jablka přidáme do vymíchání směsi a důkladně spojíme.
  3. Bílky si vymícháme na tuhý sníh a zlehka je vmícháme do jablečné hmoty.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Takto připravené těsto si vrstvíme na pánev, na které jsme si rozpálili slunečnicový olej a pečeme do zlata z obou stran.
  5. Podáváme teplé, posypané moučkovým cukrem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce