Cibulový chléb

Cibulový chléb. Autor: Honzík

Přidal:, 26.11.2015
Kategorie: Chléb, Přílohy, Pečivo
Recept Cibulový chléb

Suroviny

Těsto:
500 ghl. mouky
1 kostkadroždí
1 lžícecukru
300 mlmléka
2 kscibule
sůl, voda

Postup přípravy

  1. Ještě než začnete tak do chlebíku si můžete dát cokoliv místo cibule je to pouze na vás já takhle experimentoval pouze.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Nejprve si osmažíme cibuli krasně do hněda a necháme ji vychladnout mezi tím si uděláme klasický kvásek z vlažného mléka cukru a droždí když nám kvásek vykyne tak ho přilijeme do mísy kde máme připravenou mouku se solí k tomu přilijem cibulku i s olejem a vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu kynout.
  3. Po hodine kynutí ho ještě jednou zpracujeme, aby se nám kvásek neusadil pouze na dně a pak už ho vložíme jen do formy či pekáče a pečeme ho na 180 stupňu cca 90 minut, dokud není krásně křupavá a hnědá kurčičkaTip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

*TIP: dejte si do hrníčku vodu se soli a každých 20 minut chléb potírejte, aby měl chlép křupavou kurčičku :) Brou chuť :)