NejRecept.cz Dezerty Koláče CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou
CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou
Recept CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   30.11.2017

CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou

Jednoduchý a velmi chutný pudinkový zákusek, který dělávám doma docela často. Mé dívky ho milují. Někdy jsem dělala s pistáciovým, zeleným pudinkem, ale navíc nám chutná s růžovým, ať už malinovým nebo jahodovým. Je to určitě i oku více lahodící, jako zelený pudink. Zákusek vůbec není suchý naopak díky, pudinku a smetanové vrstvě na povrchu je šťavnatý a ten skořicový cukr je luxus. Dodá super chuť. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
280 g
polohrubá mouka
250 g
moučkový cukr
1 dcl
olej
1 dcl
teplá voda
1 bal.
vanilkový cukr
1 PL
kakao
1 ks
prášek do pečiva

Pudink:

1 l
mléko
5 PL
kr. cukr
2 ks
malinový nebo jahodový pudink

Dále:

4 ks x 200 g
zakysaná smetana
4 PL
kr. cukr
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
skořicový cukr
2 ks
skořicový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny, postupně přilijeme olej, teplou vodu. Bílky vyšleháme se špetkou soli a vanilkovým cukrem na tuhý sníh, který přimícháme k žloutkům a potom do vajíčkové pěny přidáme i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zamícháme a polovinu těsta vylijeme do hlubokého plechu, který jsme vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao a cik cak navrstvíme na světlé těsto.
  2. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme pudink, který horký nalijeme cik cak na syrové těsto a dáme péct na 180 st. asi 25 min.
  3. Na upečený horký koláč naneseme zakysanou smetanu smíchanou s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem. Povrch posypeme 2 balíčky skořicového cukru.
  4. Necháme vychladnout a ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář