CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou

Jednoduchý a velmi chutný pudinkový zákusek, který dělávám doma docela často. Mé dívky ho milují. Někdy jsem dělala s pistáciovým, zeleným pudinkem, ale navíc nám chutná s růžovým, ať už malinovým nebo jahodovým. Je to určitě i oku více lahodící, jako zelený pudink. Zákusek vůbec není suchý naopak díky, pudinku a smetanové vrstvě na povrchu je šťavnatý a ten skořicový cukr je luxus. Dodá super chuť. Autor: Mineralka

Přidal:, 30.11.2017
Kategorie: Moučníky
CIK-CAK pudinkáček se smetanovou vrstvou

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
280 gpolohrubá mouka
250 gmoučkový cukr
1 dclolej
1 dclteplá voda
1 bal.vanilkový cukr
1 PLkakao
1 ksprášek do pečiva
Pudink:
1 lmléko
5 PLkr. cukr
2 ksmalinový nebo jahodový pudink
Dále:
4 ks x 200 gzakysaná smetana
4 PLkr. cukr
2 ksvanilkový cukr
1 ksskořicový cukr
2 ksskořicový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme spolu s cukrem do pěny, postupně přilijeme olej, teplou vodu. Bílky vyšleháme se špetkou soli a vanilkovým cukrem na tuhý sníh, který přimícháme k žloutkům a potom do vajíčkové pěny přidáme i mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zamícháme a polovinu těsta vylijeme do hlubokého plechu, který jsme vymastili tukem a vysypali hrubou moukou. Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao a cik cak navrstvíme na světlé těsto.
  2. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme pudink, který horký nalijeme cik cak na syrové těsto a dáme péct na 180 st. asi 25 min.
  3. Na upečený horký koláč naneseme zakysanou smetanu smíchanou s cukrem, vanilkovým cukrem a skořicovým cukrem. Povrch posypeme 2 balíčky skořicového cukru.
  4. Necháme vychladnout a ztuhnout.