Císařský řízek s hranolky

Tento recept jsem dostala mailem a přiznám se oslovil mě jen proto, že jsem ještě nevyprážala uzené maso. Celkem chutný oběd. Podávala jsem s domácími hranolky a zeleninou, která nesmí na talíři chybět. Je to sice smažené, ale jednou za čas si můžeme dopřát. Autor: Izabelka

Přidal:, 25.11.2016
Kategorie: Sváteční pečení, Vepřové, Maso, Vánoce, Oběd
Recept Císařský řízek s hranolky

Suroviny

2 ksuzené vepřové karé
1 stroužekčesnek
podle chutipepř mletý
1 PLhořčice
Těstíčko:
2 PLmouka hladká speciál
1 ksvejce
1 PLhořčice kremžská
strouhaný sýr uzený
strouhanka
Na smažení:
olej a sádlo

Postup přípravy

  1. Připravíme si uzené karé - nakrájíme ho na cca 1 cm plátky.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Plátky karé potřeme hořčicí, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Česnek můžete i nakrájet na co nejmenší kousky. Necháme odležet cca půl hodinu.
  3. Připravíme si těstíčko. Z mouky, vajíčka, hořčice a strouhaného sýra utřeme hladkou hmotu, ve které obalíme kousky karé. Pak obalíme ve strouhance.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Smažíme na rozpáleném oleji spolu se sádlem dozlatova.
  5. Jako přílohu jsem podávala domácí hranolky, ale vy klidně můžete podávat i s bramborovou kaší, případně s rýží.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Izabelka