Citrónová babeta

Babeta šla do světa...nééééééééééé, zůstala u nás na snídani :-D Jemná, křehká, zároveň vláčná buchta, která vám zmizí z talíře za pár minut. K tomu šálek čerstvé kávy nebo dětem kakao a snídaně jsou jako na zámku. Tedy alespoň pro nás doma. Zvyknu dělávat večer, abychom ráno měli chuť vstát z postele. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 16.10.2017
Kategorie: Moučníky
Citrónová babeta

Suroviny

250 ghl. mouky
250 gmoučka cukru
4 ksvětší vejce
špetkasoli
100 mlhorké vody
100 mloleje
1 bal.prášek do pečiva
vanilka mletá - nebo 1 van. cukr
strouhaná kura z 1 citronu
šťáva ze 3 větších citronu

Postup přípravy

  1. Ušleháme sníh se špetka soli. V jiné misce ušleháme (nejlépe robotům) žloutky, vanilku a cukr do krémové směsi.
  2. Pak přidáme vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, šťávu a kůru z citronů a nakonec ručně, metličkou vmícháme sníh.
  3. Já jsem pekla v dortové formě na 170 stupňů cca 40 minut.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL