Citronová pasta do různých krémů
Lahodná pasta, která se hodí do každého svěžího krému, ať už máslového, tvarohového nebo dokonce tuto pastu můžete použít jako toping na pudink.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
3 ksžloutky
1/2 kscitron - kůra
60 mlcitronová šťáva
120 gmoučkový cukr
20 gkukuřičný škrob
50 gmáslo
- Žloutky, citronovou kůru a šťávu, cukr a škrob ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme a vymícháme do pěny.
- Odstraníme a necháme mírně vychladnout. Přidáme máslo a vařečkou promícháme. Propasírujeme přes jemné síto.
- Můžete použít i více citrónové šťávy a kůry, záleží na tom, jak silnou pastu chcete mít. Místo citronu můžete použít například pomeranč nebo limetku.
Zdroj: Citromhab
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Citrónová pasta do rôznych krémov.
KOMENTÁŘE K RECEPTU