NejRecept.cz Chuťovky Citronová pasta do různých krémů
Citronová pasta do různých krémů
Recept Citronová pasta do různých krémů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Citromhab

Lahodná pasta, která se hodí do každého svěžího krému, ať už máslového, tvarohového nebo dokonce tuto pastu můžete použít jako toping na pudink.

NejLucka NejLucka    ·   17.2.2016

Citronová pasta do různých krémů

Lahodná pasta, která se hodí do každého svěžího krému, ať už máslového, tvarohového nebo dokonce tuto pastu můžete použít jako toping na pudink.

Suroviny
3 ks
žloutky
1/2 ks
citron - kůra
60 ml
citronová šťáva
120 g
moučkový cukr
20 g
kukuřičný škrob
50 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky, citronovou kůru a šťávu, cukr a škrob ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme a vymícháme do pěny.
  2. Odstraníme a necháme mírně vychladnout. Přidáme máslo a vařečkou promícháme. Propasírujeme přes jemné síto.
  3. Můžete použít i více citrónové šťávy a kůry, záleží na tom, jak silnou pastu chcete mít. Místo citronu můžete použít například pomeranč nebo limetku.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář