Citronový cake

Jednoduchý dezert po nedělní kávičce. Základ ze sušenek a krém z mascarpone. Já používám mascarpone, někdo zase ricottu nebo tvaroh. Co použijete je na vás :) Autor: Lucka

Přidal:, 26.8.2019
Kategorie: Koláče, Nejlepší dezerty, Cheesecake, Dezerty
Čas přípravy:
Recept Citronový cake

Suroviny

Sušenkový základ:
200 gmáslových sušenek
125 gmásla
Tvarohová náplň:
1 bal.mascarpone
250 gpolotučného tvarohu
3 lžícecukru moučka
2 lžičkycitronového cukru
100 mlmléka
lžičkavanilkového pudinku

Postup přípravy

  1. Sušenky nameleme, smícháme s rozpuštěným máslem a dáme do formy vyložené pečicím papírem. Těsto natlačíme i po stranách formy.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. V míse smícháme mixerem mascarpone, tvaroh a mléko, osladíme, přidáme citronový cukr a pudink.
  3. Na sušenky dáme lžící marmeládu, roztírat moc nepujde! Nakonec naneseme zdobičkou tvarohovou směs.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Dáme ztuhnout do lednice na několik hodin.