Cizrnová kaše s klobásou a cibulovými kroužky

Milujeme luštěniny, takže když je ten víkend a nemusíme nikam mezi lidi, dáme si pěkně do nosu... :D :D :D K tomu pořádná klobáska, ať už z grilu nebo z trouby a oběd nebo večeře je hotová. Dělala jsem i cibulové kroužky, vyšli mi dokonale křupavě. Určitě příště bez nich to nebude ono. Zkusím je ještě obalit v pivním těstíčku a tak vysmažím, bude to ještě lepší. Autor: Danka

Přidal:, 10.8.2018
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Cizrnová kaše s klobásou a cibulovými kroužky

Suroviny

500 gcizrny
100 mlsladké smetany ke šlehání
1 lžícesušené majoránky
2 stroužkyčesneku (prolisovat)
dle chutisůl, Podravka
2 lžícesušené restované cibulky (nebo klasicky osmažené na oleji)

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme do vody. Ráno slijeme, propláchneme, opět slijeme a zalijeme znovu vodou. Pozor, nesolíme!!!
  2. Vaříme doměkka, případně sbíráme pěnu. Když je cizrna měkká, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvilku vaříme.
  3. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixerem (já si hrst nerozmixované cizrny schovávám stranou a přidávám do kaše při servírování, jen tak pro oko  ).
  4. Přilijeme smetanu, přidáme Podravku, majoránku a cibulku, dle chuti dosolíme a necháme ještě asi 10 minutek prohřát.