Cizrnu (můžeme použít i konzervovanou) rozmixujeme spolu s kukuřicí na kaši. Nebo můžeme rozmixovat jen cizrnu a kukuřici přidat vcelku – v tomto případě ale budeme do směsi muset přidat vejce, aby nám burger držel pohromadě).
Ke směsi přidáme mletou paprika, peprželku, kůru z citron a sůl podle chuti. Zahustíme moukou.
Ze směsi vytvarujeme burgery, které smažíme na oleji dozlatova.
Hamburgerové housky podélně přepůlíme a nasucho je opečeme na pánvi.
Pokud nechceme vegetariánskou verzi, necháme na pánvi opéct i všechny plátky slaniny.
Spodní i horní část každého hamburgerové housky pomažeme hořčicí (1 lžíce na jeden hamburger). Na spodní část poté dáme na plátky nakrájenou cibuli, na to cizrnový burger, poté plátek slaniny, plátky okurky a rajčat a přiklopíme horní polovinou housky.