Čokoládová buchta "grankáčik" připravena za 15 minut

Recept Čokoládová buchta "grankáčik" připravena za 15 minut

Přidal: Lacusin, 26.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Ta poleva je neskutečná. Mám pocit, že jsem si tento dezert zamilovala právě kvůli této polevě. Určitě vyzkoušejte tento extra čokoládový dezert. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 26.5.2021

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
150 gkrystálový cukr
150 mlmléko
150 mlolej
3 lžícekakao
1 ksprášek do pečiva
250 ghladká mouka

Poleva:

300 mlmléko
2 lžícegranko/kakao
1 lžícebramborový škrob
60 gkrystálový cukr
50 mlolej
100 gčokoláda
dle potřeby na ozdobuořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Celá vejce ušleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mléko a olej a opět promícháme. Přidáme kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  2. Těsto vlijeme do formy vymazané a vysypané formy a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Upečení vyzkoušíme špejlí.
  3. Připravíme si polevu. Mléko smícháme s kakaem, škrobem, cukrem a olejem. Dáme vařit. Až začne směs houstnout, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění.
  4. Ihned po upečení buchtu rozkrájíme, propícháme špejlí a polijeme polevou. S formou lehce několikrát klepneme, aby se poleva dostala co nejvíce do děr a řezů. Necháme hodinu vychladnout. Můžeme ještě dozdobit ořechy.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit