Čokoládová fantazie

Spojení čokolády a vlašských ořechů je originální způsob, jak ulahodit chuťovým pohárkům.

Přidal:, 15.10.2014
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Recept Čokoládová fantazie

Suroviny

Cesto:
300 gtmavé čokolády,
250 gmásla,
100 gvlašských ořechů,
150 gpolohrubé mouky,
5 ksvajíček,
4 lžícekr. cukru,
1 bal.prášku do pečiva.
Poleva:
125 gtmavé čokolády,
150 mlsmetany na šlehání.

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozpustíme spolu s máslem nad párou. Když se nám obě suroviny rozpustí, odstavíme a necháme vychladnout.
    Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Vajíčka s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme nasekané vlašské ořechy, mouku, prášek do pečiva a vychladlý směs čokolády a másla.
  3. Takto připravenou směs vylijeme do připravené formy na pečení, kterou jsme si vystlali papírem na pečení a pečeme na 160 stupňů přibližně 45 minut. Upečený necháme vychladnout.
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Smetanu si dáme na oheň, zahřejeme. Pozor, nesmí nám vřít. Když máme smetanu teplou, odstavíme ji z ohně a dáme do ní nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout a následně vyšleháme mixérem.
  5. Vrch můžeme posypat mletými vlašskými ořechy, ozdobiť šlehačkou nebo polít, případně posypat čokoládou. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie