Čokoládová pěna z kvalitní čokolády

Čokoládová pěna z kvalitní čokolády a šlehačky. Chutný dezert i pro náročné mlsouny.

Přidal:, 11.7.2015
Kategorie: Chuťovky
Recept Čokoládová pěna z kvalitní čokolády

Suroviny

Budeme potřebovat:
300 gkvalitní hořká čokoláda (70%)
8 ksvejce
100 gmoučkový cukr
150 mlsmetana ke šlehání
2 lžícekakao
50 mlamaretto likér

Postup přípravy

  1. Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  2. Oddělíme žloutek od bílku. K žloutkům přidáme cukr a mixujeme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme kakao, likér a znovu spolu spojíme. Za stálého míchání přidáme ke čokoládě.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a jemně ji vmícháme k čokoládové hmoty.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  4. Bílky vyšleháme ve vodní lázni do tuhého sněhu a přimícháme je do čokoládové hmoty.
  5. Takto připravenou hmotu navrstvíme do větší misky a vložíme ji do lednice na minimálně 2 hodiny.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce

Zdroj: Koolinar