Čokoládová pěna z kvalitní čokolády
Čokoládová pěna z kvalitní čokolády a šlehačky. Chutný dezert i pro náročné mlsouny.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
300 gkvalitní hořká čokoláda (70%)
8 ksvejce
100 gmoučkový cukr
150 mlsmetana ke šlehání
2 lžícekakao
50 mlamaretto likér
- Ve vodní lázni rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu.
- Oddělíme žloutek od bílku. K žloutkům přidáme cukr a mixujeme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme kakao, likér a znovu spolu spojíme. Za stálého míchání přidáme ke čokoládě.
- Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a jemně ji vmícháme k čokoládové hmoty.
- Bílky vyšleháme ve vodní lázni do tuhého sněhu a přimícháme je do čokoládové hmoty.
- Takto připravenou hmotu navrstvíme do větší misky a vložíme ji do lednice na minimálně 2 hodiny.
Zdroj: Koolinar
KOMENTÁŘE K RECEPTU