Čokoládová žemlovka

Ahojky jedná se o můj další experiment a musím říct, že mi to chutná víc než klasická žemlovka. Čokoládová žemlovka. Autor: Honzík

Přidal:, 15.1.2016
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Moučníky, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Čokoládová žemlovka

Suroviny

12 ksrohlíku
500 gtvaroh
5 ksvajec
mléko
cukr
máslo
čokoláda
zdobení - čokoláda

Postup přípravy

  1. Ahojky jedná se o můj další experiment a musím říct, že mi to chutná víc než klasická žemlovka :DTip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Nejdříve si nalijeme do hlubokého talíře mléko a cukr - v tomto budeme namáčet rohlíky a budeme postupně skládat do pekáče jako u klasické žemlovky.
  3. Když máme v pekáči první vrstvu rohlíku, tak vrch polijeme tvarohem, který jsme si připravili ze tří žloutku, cukru a tvarohu vše vyšleháme a přidáme do směsy ještě tři vyšlehané bílky a vařečkou pomalinku zamýcháme a pak to teprve polijeme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Když to máme polité, tak naskládáme na vrch kostičky čokolády a na to nastrouháme ještě čokoládu a navrstvíme na to poslední vrstvu namočených rohlíku. Když máme navrstvené rohlíky, tak si nalijeme do hlubokého talíře mléko, k tomu dvě celé vejce, cukr a rozšleháme to a polijeme tím vršek. Když to máme polité, můžete to posypat ještě cukrářským zdobením nebo nastrouhanou čokoládou. Pečeme na 200 st. asi 20 min.
  5. Omlouvám se za postup a fotografie, nevím jak líp to vysvětlit. Snad vám bude chutnat, zanechte prosím komentář :)Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.