NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Brownies Čokoládové brownies se smetanovou pěnou
Čokoládové brownies se smetanovou pěnou
Recept Čokoládové brownies se smetanovou pěnou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Koláč vhodný pro všechny milovníky čokolády. Chuť lískových ořechů ve spojení s čokoládou je fenomenální. Miluji brownies, těsto není příliš jemné a při krájení se vůbec nedrolí. Umíte si ho vzít i do ruky a nic vám nepadá dolů, samozřejmě pouze sliny tečou :D Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.3.2015

Čokoládové brownies se smetanovou pěnou

Koláč vhodný pro všechny milovníky čokolády. Chuť lískových ořechů ve spojení s čokoládou je fenomenální. Miluji brownies, těsto není příliš jemné a při krájení se vůbec nedrolí. Umíte si ho vzít i do ruky a nic vám nepadá dolů, samozřejmě pouze sliny tečou :D Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Brownies:

160 g
hořká čokoláda
100 g
máslo
2 ks
vejce
150 g
kr. cukr
1 šálek
polohrubá mouka (200 ml)
2 lžíce
kakao

Ořechová vrstva:

200 g
lískové ořechy
70 ml
voda
400 g
kr. cukr

Čokoládová pěna:

300 ml
smetana ke šlehání
160 g
hořká čokoláda
2 ks
žloutky
1/2 šálku
kr. cukr (100 ml)
1/3 šálku
voda (75 ml)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo rozpustíme, přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme vychladnout.
  2. Vajíčka utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme polohrubou mouku s kakaem a nakonec i vychladlou čokoládovou hmotu. Důkladně spojíme.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 20 x 20 cm, který jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 stupňů cca 25 - 30 minut.
  4. Cukr s vodou ohřejeme na mírném ohni a když je cukr rozpuštěný přidáme lískové ořechy. Vše spolu důkladně promícháme a necháme vychladnout. Následně mixérem jemně rozmixujeme.
  5. 150 ml smetana ke šlehání vyšleháme na tuhou hmotu. 150 ml smetany dáme do hrnce a ohřejeme na mírném ohni, POZOR! nevaříme. Přidáme na kousky nalámanou hořkou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Odstavíme a necháme vychladnout.
  6. Vodu s cukrem dáme do hrnce a ohřejeme na ohni. Když máme cukr rozpuštěný, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Přidáme žloutky a vymixujeme do hladka. Následně přidáme chladnou čokoládovou smetanu a znovu šleháme. Nakonec čokoládovou šlehačku spojíme s vyšlehanou čistou šlehačkou a spojíme.
  7. Takto připravenou čokoládovou pěnu rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu navrstvíme na chladný korpus, posypeme připravenými rozdrcenými ořechy a navrstvíme druhou polovinu krému. Vrch ozdobíme oříšky a necháme ztuhnout. Podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář